GravidBlogg.se myBloggie 2.1.5 © 2005   
07 Jun 2007   03:14:05 pm
Vecka 17: handskar pÄ jobbet och graviditetsyoga
Oj vad veckorna gÄr. Snart har man kommit halvvÀgs. Grodden snÀrtar till lite dÄ och dÄ, som en fisk. M Àr övertygad om att han kommer att fÄ en liten bror. Vi fÄr vÀl se.

Just som jag var sÄ nöjd med mina fina silkesvantar för eksemet sÄ blossar det plötsligt upp en dag: hÀnderna Àr röda som krÀftor och svullna, de ser faktiskt precis sÄ dÀr lÀskiga ut som i medicinböcker. Suckar och sÀtter pÄ mig en vante pÄ jobbet eftersom det i alla fall lindrar klÄdan. En Àldre manlig kollega skrattar och frÄgar om jag fryser. Mannen ifrÄga har faktiskt ett synnerligen dÄligt sinne för humor och eftersom jag i alla hÀndelser inte Àr pÄ skÀmthumör svarar jag kort att det Àr för min hud. Man kan faktiskt inte vara kÀck och trevlig varje dag. SÀrskilt inte om man har svullnader pÄ hÀnderna. SÀrskilt inte mot trÄkiga kollegor som med största sannolikhet aldrig lidit av eksem och med 100% sÀkerhet aldrig varit gravida.

Annars Àr jag faktiskt ganska trevlig nuförtiden. Med tanke pÄ graviditeten alltsÄ. Inte alls sÄ snÀsig och kort i tonen. MÄr faktiskt vÀldigt bra. GÄr pÄ graviditetsyoga pÄ onsdagar, dÀr varje klass inleds med att alla kvinnor introducerar sig med namn och vecka samt förvÀntas nÀmna om det pÄgÄr nÄgot sÀrskilt, nÄgra krÀmpor eller sÄ. Denna övning Àr ganska pÄfrestande dÄ a) rummet Àr sÄ stort och luftkonditioneringen bullrar sÄ man knappt hör vad de andra sÀger och b) Àven om man lyckas snappa upp vad de sÀger sÄ Àr det ganska lÄngtrÄkigt: folk tycker det Àr jobbigt att inte kunna sova pÄ mage och sen har de flesta krÀmpor i nedre delen av ryggen eller i höfterna. Annars verkar de flesta mÄ bra. Jag undrar om de ljuger. Jag tÀnker pÄ hur jobbig en sÄn klass och introduktionsövning skulle varit under min förra graviditet, nÀr jag mÄdde sÄ fruktansvÀrt dÄligt rent psykiskt. Jag skulle inte orkat höra pÄ andra kvinnor klaga pÄ sina höftbesvÀr nÀr jag bara ville dö i största allmÀnhet. Faktum Àr att jag skulle hatat en kvinna sÄsom jag mÄr nu, inga större klagomÄl och strykande sig sjÀlv över magen med ett ljuvt leende. Varför det inte talas mer öppet om kvinnor som lider av depression under graviditet, det vet inte jag. Men jag Àr villig att skriva om det: min gynekolog har nÀmnt att det Àr en vanlig missuppfattning att depression, det Àr nÄgot som sker EFTER förlossningen, post-partum och Brooke Shields och allt det dÀr. Enligt henne Àr depression minst lika vanligt under graviditeten, men det talas det inte lika öppet om. Av nÄgon anledning.

Jag undrar hur lÀnge jag kan hÄlla pÄ och jobba. HÄller pÄ med ett projekt som ska vara klart den 31 oktober. BerÀknad nedkomst för bebis: 7 november. RÀknar kallt med att kunna jobba fram till förlossningen, och blir det förseningar i projektet kan jag kanske ta med lite papper till sjukhuset under sjÀlva inledningsfasen och hinna avverka ett eller annat samtal innan öppningsskedet. Naturligtvis kommer jag sen att vara pÄ fötter inom tvÄ veckor och med hjÀlp av nÄgon snÀll student i omrÄdet som tar hand om min supersnÀlla och supersovande bebis kommer jag sen att knÄpa ihop nÀsta nummer av vÄrt Executive Briefing. Gud, vilken superkvinna jag Àr. SkÀmt Äsido: lustigt hur man under största delen av sin yrkeskarriÀr lever under villfarelsen att man Àr helt oumbÀrlig och tar man ledigt en lÀngre tid kommer företaget/organisationen/affÀren med största sannolikhet att gÄ under. Sen hÀnder det nÄgot. Exempelvis en förlossning. Och i jÀmförelse med det bleknar det mesta. För det första inser man att man Àr varken oumbÀrlig eller oersÀttlig. För det andra spelar det ingen som helst roll, för det finns saker som tar överhanden. Kanske rÀtt sÄ sunt nÀr man tÀnker efter.
Kategori : Karins Blogg | Postad Av : admin | Kommentarer[299] | Ćterspćrning [0]
 
1
May 2007 Juni 2007 Jul 2007
S M T O T F L
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kategorier
Karins Blogg[133]
Senast
Daddy loves his work
Dorian Grays portrÀtt
I vÀntans tider och sen de dÀr första helvetiska veckorna..
JÀmstÀlldhet och baseboll-pappor
Springbreak - what break?
En mammas stilla undran
En mammas sjÀlvplÄgeri
Problemet stavas B-O-Y
Jack Bauer och whiskey i var kvinnas hand
BacillskrÀck och perfect storm
Arkiv
September 2007[9]
Augusti 2007[10]
July 2007[10]
Juni 2007[12]
Maj 2007[14]
April 2007[11]
Mars 2007[14]
Februari 2007[8]
Januari 2007[12]
December 2006[10]
November 2006[11]
Oktober 2006[13]
Användar Lista
admin[134]
Sök
Syndication
Template theme : aura
Powered by myBloggie Copyright © 2004 2006
-- myWebland --