GravidBlogg.se myBloggie 2.1.5 © 2005   
05 May 2007   07:44:14 pm
Vecka 13
Hur ska jag någonsin orka med ett barn till? Jag känner att jag inte räcker till åt M - hur ska det då bli med en till? Jag har så fantastiskt dåligt tålamod ibland. Känns som en tre-årings intensitet är mer än jag klarar av, framförallt när han hänger en i byxorna och det är mamma här och mamma där och snabbt in i alla skåp, in i kylskåpet, drar fram all mat han ska äta, vill ha muffins NU ("det tar 10 minuter i ugnen, Matteus", "NEJ mamma" vrålar M), springer och hämtar mina hårrullar och vill leka med hårnålar (ej att rekommendera), vill titta på TV fem minuter, och ju stirrigare jag blir, desto stirrigare blir M och sen enas vi om att mamma är grinig för att jag fått sova för lite och samsas över en muffin. Sen är det det där med medveten närvaro - att vara 100% närvarande och där för sitt barn. Alltför ofta känner jag att tankarna är på annat håll, att man kommer på något man glömt och stressar över och därför snäser till i onödan, fast det är helt orelaterat till M. Och så får man dåligt samvete och så känner man sig som en dålig mamma....Och så där håller det på.

Fast jag har en teori om det där. Jag tror att de mammor (och pappor för den delen) som liksom känner sig trygga i sig själva innan de blir föräldrar, som känner att de hittat rätt i sin yrkesroll och så vidare, de har lättare att finna sig tillrätta i föräldrarollen. Det är vi med lite trasslig självkänsla som ligger värst till. Har man dålig självkänsla sitter det nämligen ständigt en liten djävul på axeln och viskar att du räcker aldrig till du, du blir aldrig tillräckligt bra, och alla andra människor klarar det där mycket bättre än du. Och då säger ens rationella jag att det där är ju skitsnack, vem har sagt det? Men det hjälper inte för djävulen sitter där och hånler likafullt och vidhåller att det är aldrig nog. Och sen ser man en massa människor som verkar tycka att de är bäst i världen och rent objektivt finns det kanske inte så mycket belägg för det men de har just den där härliga självkänslan och istället för djävulen sitter det en osynlig änglakör och hejar på dem, säger du kan! och du vill!. Fy fn vad skönt det skulle vara. För nu ska jag berätta en hemlighet. Har du taskig självkänsla så spelar det ingen roll om du gått på den bästa skolan, kan flera språk, haft flera bra jobb, bakar massor av bullar, lagar ekologisk mat till ditt barn och insisterar på utetid minst en timme om dagen. Det är aldrig nog. Du räcker ändå inte till.

Var hos barnmorskan igår och lyssnade på hjärtljud bland annat. Tog ett tag att hitta vår lilla grodd, men sen hörde man: toc, toc, toc. Jag tycker fortfarande inte att det är klokt. Tänk att det ligger en BEBIS därinne. Återigen, upplevelsen den här gången är så fantastiskt olik min första graviditet att det går inte att beskriva. Jag känner att jag förtjänar det här, en annorlunda upplevelse, att få känna förväntan och glädje. Idag berättade vi för M att det finns en bebbe i magen. Hallå bebis ropar Matteus och lägger örat intill magen. Sen undrar han om den kommer ut och leker snart och vi berättar att det tar ett tag, först hinner vi hem till Sverige och vända. M hoppas att bebben vill leka tåg med honom.

Haft flera funderingar kring fostervattenprov och best√§mt mig f√∂r att inte g√∂ra n√•got. Den prelimin√§ra riskbed√∂mningen gav s√• positiva resultat som bara √§r m√∂jligt: jag har ungef√§r lika stor chans som en 20-√•ring att f√∂da ett barn med de vanligaste formerna av kromosomfel. Som en 20-√•ring. Jag gillar det. Risken att f√∂da att barn med Down's ans√•gs vara 1/3000 om jag minns r√§tt. Det ska d√• v√§gas mot risken f√∂r missfall vid fostervattenprov. Tar man hellre risken att mista ett friskt barn √§n att f√∂da ett som √§r sjukt? Det √§r ju faktiskt det det handlar om. Ska g√∂ra nytt ultraljud i juni. √Ąnnu s√• l√§nge st√•r beslutet att avst√• fr√•n fostervattenprov fast.
Kategori : Karins Blogg | Postad Av : admin | Kommentarer[308] | ŇterspŚrning [0]
 
1
Apr 2007 Maj 2007 Jun 2007
S M T O T F L
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
Kategorier
Karins Blogg[133]
Senast
Daddy loves his work
Dorian Grays porträtt
I väntans tider och sen de där första helvetiska veckorna..
Jämställdhet och baseboll-pappor
Springbreak - what break?
En mammas stilla undran
En mammas självplågeri
Problemet stavas B-O-Y
Jack Bauer och whiskey i var kvinnas hand
Bacillskräck och perfect storm
Arkiv
September 2007[9]
Augusti 2007[10]
July 2007[10]
Juni 2007[12]
Maj 2007[14]
April 2007[11]
Mars 2007[14]
Februari 2007[8]
Januari 2007[12]
December 2006[10]
November 2006[11]
Oktober 2006[13]
Anvšndar Lista
admin[134]
SŲk
Syndication
Template theme : aura
Powered by myBloggie Copyright © 2004 2006
-- myWebland --