GravidBlogg.se myBloggie 2.1.5 © 2005   
27 Jun 2007   04:18:54 pm
Vecka 20 - hur paranoid kan man bli?
Förra torsdagen skulle F och jag gÄ ut pÄ en riktig date. Först en mysig restaurang och sen avsluta kvÀllen med reagee pÄ favorithaket. Det Àr ju inte svÄrare Àn att fixa barnvakt. Normalt sett brukar vi byta med vÄra grannar, T & P, ett synnerligen smidigt arrangemang: ena dagen tar vi hand om lilla MA (eller, rÀttare sagt, F brukar fÄ sitta SENA nÀtter eftersom T Àr musiker och de har lite senare vanor Àn vi har.....) och nÀsta sitter de barnvakt Ät Matteus. Det brukar funka alldeles utmÀrkt, vÄr lille kille Àr alltid störtglad nÀr han fÄr leka med MA och man behöver aldrig oroa sig för nÄgonting. Möjligen att det blir lite mycket TV-tittande och Àppeljuicedrickande men det utgör ju bagateller i sammanhanget.

NÄvÀl, inför torsdagen kÀnde jag att vi hade belastat grannarna lite vÀl mycket och det föll sig sÄ att jag började prata med M's nya lÀrare pÄ dagis, K, om barnvakteri och den kommande bebisen och det visade sig att hon var mycket intresserad av att sitta barnvakt. Hon Àr rÀtt ny pÄ dagiset, har bara varit dÀr tre veckor eller sÄ, men Matteus verkar gilla henne och jag har inga invÀndningar heller. Klart man litar pÄ en dagisfröken! Sagt och gjort. Vi bestÀmmer att hon ska komma hem till oss pÄ torsdagen. NÀr jag hÀmtar M pÄ eftermiddagen visar det sig att K inte Àr dÀr, eftersom hon Àr sjuk. Det stÄr pÄ M's lilla aktivitetslapp att idag nÀr de hade samlingsstund pratade de om att K var sjuk och skulle till doktorn. Det lÀt ju inte sÄ lovande. Jag vill inte ha en barnvakt som sprider nysningar, hostningar och andra otrevligheter kring sig. Jag frÄgar den andra lÀraren som bedyrar att K Àr inte sjuk, hon har bara tagit en personal day och hon planerar att komma hem till oss pÄ kvÀllen som avtalat.

Det Àr dÄ min fantasi skenar ivÀg. Jag har inte haft nÄgra katastroftankar pÄ ganska lÀnge, men nu Àr det som förgjort. Matteus och jag gÄr till parken och hela tiden tÀnker jag oh herregud, det Àr nÄgot skumt med barnvakten. Jag arbetar snabbt fram tvÄ alternativa scenarion. Det första, och minst skrÀmmande, Àr att barnvakten faktiskt Àr sjuk och ÀndÄ kommer och sitter barnvakt. Det Àr jag emot, av princip, Àr man för sjuk för att jobba pÄ dagis pÄ dagen Àr man ocksÄ för sjuk att ta hand om M pÄ kvÀllen. Punkt. Det ligger ÀndÄ i lÀ jÀmfört med scenario tvÄ, dÀr jag mÄlar upp en skrÀckbild om hur K planerar att kidnappa M. Just ikvÀll. Hon har tagit en ledig dag för att planera denna kupp med sina skumma polare nere i södra Boston nÄgonstans och de hÄller som bÀst pÄ att klura ut vilken skÄpbil de ska transportera bort min lille kille i. K kommer att dyka upp, spela oskyldig och ljuv som en Àngel och nÄgra timmar senare medan jag sitter och Àter skaldjursrisotto pÄ den italienska restaurangen kommer tvÄ lÀbbiga karlar och rövar bort M, kanske har de avvikande sexuella böjelser och herregud, DE KOMMER ATT TA MITT BARN. Det knyter sig i magen. Hur kunde jag vara sÄ dum att jag litade pÄ den hÀr mÀnniskan?

Troligen Ă€r det den dĂ€r hemska storyn om de engelska förĂ€ldrarna vars barn blev bortrövat medan de satt pĂ„ en tapas restaurang 100 meter bort, som spökar. Ja, herregud, och jag kĂ€nner den dĂ€r fruktansvĂ€rda paniken över att förlora mitt barn och med största sĂ€kerhet Ă€r det graviditetshormonerna som spökar, det mĂ„ste det ju vara. Jag skyndar mig hem, klockan börjar nĂ€rma sig sex och jag grips av panik. Vad vet jag om den hĂ€r kvinnan egentligen? Jag kĂ€nner ju inte henne, hon har bara varit pĂ„ dagiset i tre veckor och hur kan jag vara sĂ„ sjĂ€lvisk att jag vill ut och lyssna pĂ„ musik nĂ€r mitt barn Ă€r bara tre Ă„r och förresten spenderar vi inte tillrĂ€ckligt mycket tid med varandra Ă€ndĂ„ och nu kommer M att blir bortrövad, borta för alltid och jag kommer för evigt att leva med denna skrĂ€ck, denna Ă„ngest, och dessutom Ă„ngra alla gĂ„nger jag skrikit Ă„t honom för att inte tala om nĂ€r jag sjĂ€lv velat kasta ut honom genom fönstret, nĂ€r han var sĂ„ dĂ€r liten och bara skrek och jag Ă€r nog rĂ€tt igenom en rĂ€tt usel mamma och jesus, snart kommer mĂ€nniskan, ska jag bara lĂ„tsas att vi inte Ă€r hemma? Springer över till T & P och vill ha rĂ„d av normala mĂ€nniskor och precis som jag kunnat förutspĂ„ stĂ„r P pĂ„ barnvaktens sida - klart inget hĂ€nder medan jordnĂ€ra T prosaiskt sĂ€ger att om han hade MINSTA tvivel skulle han aldrig lĂ„ta mĂ€nniskan sitta barnvakt Ă„t hans barn. Jaha. Under en kort ögonblick av klarsynthet inser jag att vare sig K Ă€r barnarövare eller ej kommer jag inte att kunna njuta en sekund av en kvĂ€ll ute om jag oroar mig för Matteus hela tiden, sĂ„ jag slĂ€nger mig pĂ„ telefonen, fĂ„r tag i K, som lĂ„ter som en helt normal kvinna pĂ„ vĂ€g att sitta barnvakt (om Ă€n nĂ„got snuvig) och jag sĂ€ger att TYVÄRR har vĂ„ra kvĂ€llsaktiviteter blivit instĂ€llda och det Ă€r i sista sekunden och jag kĂ€nner mig SÅ ledsen och....K förstĂ„r precis, och har faktiskt inte mĂ„tt sĂ€rskilt bra visar det sig, sĂ„ jag kĂ€nner mig faktiskt inte sĂ„ skyldig at stĂ€lla in i sista sekunden. PĂ„ kvĂ€llen Ă€ter vi take-out och Matteus fĂ„r frysta köttbullar. Inte riktigt som planerat men jag njuter att varje sekund, trygg i förvissningen att M Ă€r dĂ€r och inte pĂ„ vĂ€g att rövas bort i en dammig lastbil. NĂ€r Matteus somnat pĂ„ kvĂ€llen stĂ„r jag kvar vid hans sĂ€ng och bara tittar. LĂ€nge.

NÀsta dag gÄr vi till dagis och K ter sig som en helt normal dagsifröken och tanken att hon skulle arbeta pÄ en raffinerad plan att kidnappa min son kÀnns minst sagt avlÀgsen. Det slÄr mig ocksÄ att om jag nu var sÄ rÀdd att hon var en obehaglig barnarövare, borde jag inte ha lite betÀnkligheter över att lÀmna Matteus i hennes vÄrd under dagen?
Kategori : Karins Blogg | Postad Av : admin | Kommentarer[238] | Ćterspćrning [0]
 
1
May 2007 Juni 2007 Jul 2007
S M T O T F L
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kategorier
Karins Blogg[133]
Senast
Daddy loves his work
Dorian Grays portrÀtt
I vÀntans tider och sen de dÀr första helvetiska veckorna..
JÀmstÀlldhet och baseboll-pappor
Springbreak - what break?
En mammas stilla undran
En mammas sjÀlvplÄgeri
Problemet stavas B-O-Y
Jack Bauer och whiskey i var kvinnas hand
BacillskrÀck och perfect storm
Arkiv
September 2007[9]
Augusti 2007[10]
July 2007[10]
Juni 2007[12]
Maj 2007[14]
April 2007[11]
Mars 2007[14]
Februari 2007[8]
Januari 2007[12]
December 2006[10]
November 2006[11]
Oktober 2006[13]
Användar Lista
admin[134]
Sök
Syndication
Template theme : aura
Powered by myBloggie Copyright © 2004 2006
-- myWebland --