GravidBlogg.se myBloggie 2.1.5 © 2005   
22 Nov 2006   01:29:15 am
Skämtar hon eller?
Jag har precis gått en kurs i ledarskaps coaching. Coaching är spännande. Handlar om att upptäcka och utveckla människors styrkor och öka deras självmedvetenhet. (Ni har väl hört det där om att man lär ut det man behöver lära sig själv. Hmm.) Hur som helst, det var en intensivkurs på sex dagar inklusive två kvällar så jag var helt slutkörd när det var klart. Ska inte gå in på några detaljer, men det var jobbigt. Under kursens gång så arbetade vi med att coacha varandra hela tiden. En dag fick vi till uppgift att fråga varandra om någon form av höjdpunkt i livet, när man känt sig som mest tillfredsställd, helt uppfylld av nuet, man kände att man utnyttjade sin potential, var levande och fri. Jag berättade om en sådan höjdpunkt i mitt liv, och sen blev det min kollegas tur. Hennes absoluta höjdpunkt i livet var att bli mamma. Inte att föda barn, utan att faktiskt iträda rollen som mamma. (Hon har en dotter som är två år). Jag har aldrig känt mig så kompetent, sa hon. Så absolut säker på min sak; allt känns helt naturligt, jag förstår min dotter och rent intuitivt så vet jag alltid vad hon behöver. Jag tillfredsställer hennes behov och allt känns helt naturligt. Jag känner mig fullkomligt säker i rollen som mamma.

??????????????????????????????????????????????????????????

Just d√§r, just d√•, h√∂ll jag p√• att b√∂rja st√∂rtb√∂la. Jag var avundsjuk, helt enkelt. Jag sa det till henne, varp√• hon st√§ller sig helt fr√•gande och s√§ger: Jas√•, jag trodde att alla mammor k√§nde s√•. OCH HON √ĄR TERAPEUT! Jag menar, har hon aldrig h√∂rt en patient prata om hur sv√•r rollen som f√∂r√§lder kan vara? Hur sv√•rt det kan vara att bli tokig p√• sitt barn? Hur sv√•rt det √§r att balansera livet? Om en 10-barns mor s√§ger att nu b√∂rjar jag faktiskt k√§nna mig s√§ker i min roll inf√∂r barn nummer 11 s√• kan man v√§l ha f√∂rst√•else f√∂r det, men om det √§r f√∂rsta barnet och man k√§nner sig som v√§rsta Tiger Woods?

Naturligtvis började jag snabbt att ifrågasätta min egen höjdpunkt i livet och kände mig fruktansvärt ytlig. Men det var mer än så. Varför känner inte jag mig lika naturlig i min roll som mamma? Varför ifrågasätter jag mina beslut och varför har jag ibland svårt att förstå min två och ett halvt åring? Efter tre dagars intensiv träning var jag redan så trött att jag var på bristningsgränsen och på vägen hem satt jag och störtbölade i bilen. Sjönk ner i soffan därhemma med L, som suttit barnvakt åt Matteus, och berättade hela storyn från början till slut, med ett glas Chardonnay inom räckhåll. Jag frågade L (som är familjeterapeut) om jag är vanskapt, om det är något fel, varför känner inte jag varje dag att jag är en perfekt mamma och upplever kontinuerliga höjdpunkter i mitt modersskap? L ansåg att för det första är de flesta terapeuter lite tokiga ("nutty", som hon säger) och hon bör ju veta för hon umgås ju med dem dagligen. Dessutom ansåg L att min kollega kunde ju mycket väl sväva i villfarelse vad gäller sin perfektion som mamma, det handlade antagligen om självbedrägeri och/eller att hon inte hade något annat som var spännande i sitt liv och därför drog till med mamma-rollen, för det var högst ovanligt att mammor anser att de är bäst på det de gör redan första gången. Allt enligt L, som summerade det hela med: "She is nuts, Karin". Sen funderade hon lite och sa sen: "She is a bitch". Och då kände jag mig lite bättre och vi drack ett glas vin till, varpå L frågade mig hur jag skulle betygsätta mig själv som mamma på en skala 1-10. 7, gissade jag. Fast nästan 8 ibland. Och då kom vi fram till att jag nog inte var en så tokig mamma ändå.
Kategori : Karins Blogg | Postad Av : admin | Kommentarer[318] | ŇterspŚrning [0]
 
1
Oct 2006 November 2006 Dec 2006
S M T O T F L
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Kategorier
Karins Blogg[133]
Senast
Daddy loves his work
Dorian Grays porträtt
I väntans tider och sen de där första helvetiska veckorna..
Jämställdhet och baseboll-pappor
Springbreak - what break?
En mammas stilla undran
En mammas självplågeri
Problemet stavas B-O-Y
Jack Bauer och whiskey i var kvinnas hand
Bacillskräck och perfect storm
Arkiv
September 2007[9]
Augusti 2007[10]
July 2007[10]
Juni 2007[12]
Maj 2007[14]
April 2007[11]
Mars 2007[14]
Februari 2007[8]
Januari 2007[12]
December 2006[10]
November 2006[11]
Oktober 2006[13]
Anvšndar Lista
admin[134]
SŲk
Syndication
Template theme : aura
Powered by myBloggie Copyright © 2004 2006
-- myWebland --