GravidBlogg.se myBloggie 2.1.5 © 2005   
02 Feb 2007   08:16:43 pm
Pappa tittar pÄ gubbar
Förra fredagen var Matteus pÄ bio för första gÄngen. Vi sÄg "Happy Feet" - en vÀldigt söt film om en liten pingvin som sÄ gÀrna vill dansa, men alla andra pingviner vill bara sjunga och i början Àr det jobbigt för Happy Feet som bara vill steppa, och alla tittar konstigt pÄ honom, och den tjejpingvin han Àr kÀr i tÀnder inte pÄ hans dans, sÄ han ger sig ivÀg och till slut hittar han ett gÀng minipingviner med sydamerikanska gener som dansar salsa och med ökat sjÀlvförtroende kan Happy Feet ÄtervÀnda till sin ursprungliga koloni och gör ett kombinerat dans- och sÄng nummer för att charma sitt hjÀrtas dam och till slut lyckas han Àven rÀdda fisken frÄn att utrotas i Antarktis (eller var de nu befinner sig) och det hela slutar sÄ lyckligt och jag satt och stampade takten med fötterna hela tiden och fick danslust. M klarade sig jÀttebra, och satt still nÀstan hela tiden. Det hela var mycket lyckat, förutom att det blÄste in kall luft i salongen och jag oroade mig för att M skulle fÄ lunginflammation.

Den hĂ€r veckan skulle F gĂ„ pĂ„ bio pĂ„ sin "lediga kvĂ€ll". Matteus frĂ„gade om pappa skulle gĂ„ och se pingviner och det skulle han ju inte och jag funderade pĂ„ hur jag skulle formulera det, eftersom Scorseses The Departed bĂ€st beskrivs som en film om mĂ„nga svekfulla och manipulerande mĂ€n som sysslar med att skjuta ihjĂ€l andra svekfulla lĂ€bbiga karlar. Jag nöjde mig till slut med förklaringen att pappa skulle gĂ„ pĂ„ bio och titta pĂ„ gubbar. Åh, I love gubbar, sĂ€ger M, som Ă€lskar bĂ„de det ena och det andra beroende pĂ„ humör och jag tĂ€nkte pĂ„ hur det hela lĂ€tt skulle kunna missförstĂ„s, dels pappa som gĂ„r och tittar pĂ„ andra gubbar och sĂ„ en tre-Ă„ring som minsann Ă€lskar gubbar ocksĂ„. PĂ„minner mig om nĂ„gra vĂ€nner vars fyra-Ă„ring hade sett pappa naken och sagt att hon tyckte att pappas penis sĂ„g ut som en gullig nallebjörn. Man kan ju tĂ€nka sig hur en sĂ„dan kommentar lĂ€tt missuppfattas av dagispersonal eller sĂ„.

PÄ tal om det sÄ brukade M's lilla flickvÀn MA sÀga pÄ dagis att "my daddy is going to get me" istÀllet för det kanske lite mer vanliga "my daddy is going to pick me up". Sen började hon sÀga till sina kompisar att "my daddy is going to get you" och detta kan ju Äterigen missuppfattas - hur ska dagispersonalen kunna vara helt sÀkra pÄ att MA:s pappa T verkligen Àr den oskyldiga musiker han utger sig för att vara? Kanske gÄr han runt och hotar MA:s kompisars förÀldrar pÄ dagtid som vÀrsta maffiosen. Dagispersonalen frÄgade MA vad hon egentligen menade och dryftade Àven Àrendet med T och P som bedyrade att T normalt sett inte Àr ute efter att get anybody.

PÄ tal om sprÄkförbistring sÄ var jag pÄ lunch med svenska Handelskammaren hÀromveckan och nÀr jag kommer ut efter tvÄ timmar och sÀtter pÄ mobiltelefonen ser jag att jag har ett missat samtal frÄn dagis. Jag blir genast orolig och fumlar med stelfrusna fingrar för att fÄ fram meddelanden och lyssnar av följande. "Eh, yeah, this is J from Mulberry. Matteus had a small accident today, so could you call us........" ACCIDENT? ACCIDENT????? Mitt barn! Har han slagit sig? Ramlat omkull? Har nÄgon bitit honom - har det gÄtt hÄl, har han blivit pÄkörd ramlat ner frÄn klÀtterstÀllningen stÄngat huvudet i vÀggen, halkat i korridoren, ramlat frÄn en trehjuling, Àtit tvÀttmedel för i helvete vaddÄ accident och jag ringer snabbt dagis och fÄr J pÄ trÄden och han pratar slÀpigt som vanligt och upprepar att M haft en accident och kan jag vara vÀnlig och ta med nya klÀder? DÄ trillar myntet ner. Matteus har haft en liten olycka i bemÀrkelsen kissat eller bajsat pÄ sig. Men sÀg dÄ det, karl. Man slÀnger sig inte med ord som OLYCKOR nÀr man talar med smÄbarnsförÀldrar; nÀr det handlar om smÄ barn, mitt barn, min förstfödde och vÀrldens finaste. Du kan sÀga vad som helst vad gÀller kroppsliga vÀtskor; kiss, krÀk, bajs, det generar mig inte. Men jag kan inte ta det andra. Inte den andra typen av olyckor. Inte pÄ min mobiltelefon. Inte nÄgonsin.
Kategori : Karins Blogg | Postad Av : admin | Kommentarer[342] | Ćterspćrning [0]
 
1
Jan 2007 Februari 2007 Mar 2007
S M T O T F L
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28    
Kategorier
Karins Blogg[133]
Senast
Daddy loves his work
Dorian Grays portrÀtt
I vÀntans tider och sen de dÀr första helvetiska veckorna..
JÀmstÀlldhet och baseboll-pappor
Springbreak - what break?
En mammas stilla undran
En mammas sjÀlvplÄgeri
Problemet stavas B-O-Y
Jack Bauer och whiskey i var kvinnas hand
BacillskrÀck och perfect storm
Arkiv
September 2007[9]
Augusti 2007[10]
July 2007[10]
Juni 2007[12]
Maj 2007[14]
April 2007[11]
Mars 2007[14]
Februari 2007[8]
Januari 2007[12]
December 2006[10]
November 2006[11]
Oktober 2006[13]
Användar Lista
admin[134]
Sök
Syndication
Template theme : aura
Powered by myBloggie Copyright © 2004 2006
-- myWebland --