GravidBlogg.se myBloggie 2.1.5 © 2005   
16 Jul 2007   02:14:02 pm
Vecka 22 - bubbel i magen och hundattack
Det Àr sÄ mysigt med en bebis som ligger och rör sig i magen. Man Àr aldrig riktigt ensam. Det bubblar till dÄ och dÄ och gÄr som smÄ svallvÄgor i magen.

F och jag har just flyttat in i en sommarstuga modell mindre. Den har tvÄ pyttesmÄ vÄningssÀngar. Detta har föranlett tvÄ strider: 1) en övertalningskamp gentemot Matteus som helst vill sova i överslafen varpÄ jag fÄr visioner om fritt fall frÄn hög höjd och brutna nackar och med milt vÄld fÄr honom att sova i den undre delen av sÀngen och 2) en kamp om plats för folk med stora magar. Numera sover jag med tvÄ stora kuddar, en framför magen och en mellan benen. Jag Àr dessutom uppe och kissar titt som tÀtt. Med andra ord Àr det ett jÀkla rumstrerande sÄ fort man ska Àndra position i sÀngen och/eller ta sig upp utan att slÄ huvudet i överslafen. Jag fÄr klaustrofobi.

Förra veckan var vi uppe pĂ„ vĂ„rt landstĂ€lle i Östergötland. Det Ă€r ett soldattorp som ligger helt avskilt vid en liten insjö, helt omgivet av granskog. Det gĂ„r inte att lĂ„ta bli att koppla av dĂ€r, Ă€ven om jag gjort mitt bĂ€sta för att jaga upp mig innan vi ska dit, som den storstadsmĂ€nniska jag Ă€r. DĂ€r finns ju lĂ€bbiga fĂ€stingar, getingar och andra lĂ€skiga smĂ„kryp dĂ€r. Vi gĂ„r pĂ„ KolmĂ„rden med Matteus och ljuger NÄSTAN vid entrĂ©n, eftersom det kostar 160 kronor för barn pĂ„ tre Ă„r och uppĂ„t och herregud M Ă€r ju knappt 3 och 4 mĂ„nader och varför ska just vi vara sĂ„ himla Ă€rliga? Men jag Ă€r alltid sĂ„ dĂ€r riktigt fĂ„nigt Ă€rlig för annars tror jag att nĂ„gon hemsk olycka ska drabba mig och nĂ„got fattigare stĂ„r vi sen dĂ€rinne pĂ„ KolmĂ„rden. Matteus vill Ă„ka linbana men vi bestĂ€mmer oss för att det Ă€r bara för lata amerikaner och vi Ă€r hurtfriska expatriates sĂ„ vi ska minsann gĂ„. Och det gör vi. Det jobbigaste pĂ„ hela dan var att köpa glass för man mĂ„ste köa i typ en timme innan man fĂ„r sin piggelin.

PĂ„ onsdagen ger vi oss ut pĂ„ en cykeltur pĂ„ landet. Det Ă€r en sĂ„n dĂ€r vacker kvĂ€ll som Ă€r nĂ€stan magisk, ljuset, landskapet, tystheten - ja, det Ă€r fantastiskt. Vi spĂ€nner pĂ„ en modern cykelvagn bakpĂ„ F:s cykel och sticker ivĂ€g. (Cykelvagnen Ă€r inhandlad av bror R som alltid köper sĂ„dana dĂ€r saker - nymodigheter, tillbehör av senaste snitt och det vĂ€rsta Ă€r att de Ă€r faktiskt nĂ€stan alltid praktiska i slutĂ€ndan.) Det gĂ„r bra förutom att M vill kliva av efter fem minuter samt sitter och sparkar pĂ„ bakhjulet. Sen hĂ€nder det som inte fĂ„r hĂ€nda: det kommer hundar. Vi har precis cyklat förbi en bondgĂ„rd nĂ€r de kommer sĂ€ttande i vild fart och skĂ€ller som de vore drabbade av bĂ„de rabies och svinpest. Hoppar runt och glĂ€fser och slabbar och sticker in nosen i cykelvagnen sĂ„ Matteus blir alldeles vettskrĂ€md och jag Ă€r lika rĂ€dd som förbannad och skriker Ă„t bondgĂ„rden till att "kan ni ropa pĂ„ era hundar" och inget hĂ€nder och sen lite högre "kan ni ropa pĂ„ hundarna, vi har barn hĂ€r". Och dĂ„ Ă€ntligen hörs det ett halvhjĂ€rtat Gilda, kom hĂ€r och Fy Fabian. Hundarna ignorerar sina Ă€gare fullstĂ€ndigt och fortsĂ€tter att slafsa runt. "Kan ni hĂ€mta era jĂ€vla hundar" gapar jag och Ă€ntligen kommer det en kille pĂ„ en cykel som lockar med sig bestarna. OK; jag förstĂ„r att jag uppfattas som neurotisk stockholmare och ja, jag förstĂ„r att vi Ă€r pĂ„ landet och det cyklar sĂ€kert inte förbi mĂ€nniskor sĂ„ ofta, men vad fan kan man inte hĂ„lla koll pĂ„ sina hundar och de inte ens lyder nĂ€r man ropar, dĂ„ fĂ„r man faktiskt skaffa ett staket. Eller ett koppel. Ofta nĂ€r det kommer fram stora hundar och börjar nosa och glĂ€fsa i nĂ€rheten av Matteus och han blir rĂ€dd fĂ„r man nĂ€stan alltid höra om hunden att "han Ă€r sĂ„ snĂ€ll, eller han tycker SÅ mycket om barn". Det skiter vĂ€l jag i, mitt barn Ă€r ju rĂ€dd i alla fall. Dessutom, det finns ju vĂ€ldigt mĂ„nga snĂ€lla mĂ€nniskor som tycker om barn ocksĂ„, men hur snĂ€lla de Ă€n Ă€r vill man inte att de ska komma och nosa ens barn i baken eller slicka i ansiktet. Denna insikt har Ă€nnu inte nĂ„tt majoriteten av hundĂ€gare.
Kategori : Karins Blogg | Postad Av : admin | Kommentarer[293] | Ćterspćrning [0]
 
1
Jun 2007 July 2007 Aug 2007
S M T O T F L
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
Kategorier
Karins Blogg[133]
Senast
Daddy loves his work
Dorian Grays portrÀtt
I vÀntans tider och sen de dÀr första helvetiska veckorna..
JÀmstÀlldhet och baseboll-pappor
Springbreak - what break?
En mammas stilla undran
En mammas sjÀlvplÄgeri
Problemet stavas B-O-Y
Jack Bauer och whiskey i var kvinnas hand
BacillskrÀck och perfect storm
Arkiv
September 2007[9]
Augusti 2007[10]
July 2007[10]
Juni 2007[12]
Maj 2007[14]
April 2007[11]
Mars 2007[14]
Februari 2007[8]
Januari 2007[12]
December 2006[10]
November 2006[11]
Oktober 2006[13]
Användar Lista
admin[134]
Sök
Syndication
Template theme : aura
Powered by myBloggie Copyright © 2004 2006
-- myWebland --