GravidBlogg.se myBloggie 2.1.5 © 2005   
10 Aug 2007   08:13:27 pm
Vecka 26: Tungt i sÀngen och vem fan har tid med tÄlamod
Nu har jag tappat bort de smÄ lapparna dÀr det stod smÄ idéer om vad jag skulle skriva om den hÀr veckan. Jag undrar vad som skulle hÀnda om jag gjorde slag i saken och skaffade mig en anteckningsbok dÀr jag samlade allt viktigt. IstÀllet har jag fyra smÄ böcker i omlopp och jag blandar alltid ihop jobbet och privatlivet och glömmer var jag ska anteckna vad. Dessutom har jag ett antal post-it lappar spridda över hela huset. Det dÀr skulle ju en livstilscoach fÄ ordning pÄ pÄ tvÄ röda. Det Àr ju inte sÄ komplicerat heller, sÄ frÄgan Àr varför jag inte fixar det sjÀlv. Det skulle dessutom bli alldeles gratis.

I natt kom Matteus in till oss tvÄ gÄnger och ville hoppa upp i stora sÀngen. Ledde honom helt sonika tillbaka till hans sÀng men hade ju hunnit vakna till ordentligt tvÄ gÄnger och hade dÀrför svÄrt att somna om igen. LÄg och vÀnde och vred mig i sÀngen, börjar kÀnna mig stor och otymplig nu. Med alla kuddar mellan benen och som stöd för magen nÀr jag ligger pÄ sidan blir det ju ett projekt varje gÄng man ska vÀnda sig. Var dessutom störthungrig vid halv-fyra pÄ morgonen. Var lika trött som hungrig, men till slut segrade hungern och jag stapplade mig upp och Ät nÄgra kex i köket.

Idag var jag hos min fotlÀkare för att se hur det gÄr med min fotvÄrta. Det gÄr inte sÄ bra. Jag hade sÀkert haft det dÀr elÀndet i sju Är innan jag Àntligen gick för att fÄ bukt med den nÄgon gÄng i april. Eftersom den Àr mitt pÄ hÀlen ville lÀkaren inte skÀra bort den. Att frysa den var inte heller att rekommendera eftersom jag Àr gravid och det kunde bli svÄrt att gÄ, i vÀrsta fall kunde det blir andra komplikationer osv. SÄledes har jag i fyra mÄnaders tid filat och filat pÄ den dÀr vÄrtan och lagt pÄ nÄgot suspekt plÄster som innehÄller nÄgon sÀkert livsfarlig substans som ska ta kÄl pÄ elÀndet. Det kommer att ta tid, försÀkrade lÀkaren för mig för fyra mÄnader sen. Idag sa han likadant: "Det kommer att ta tid. Du mÄste ha tÄlamod". TÄlamod? Jag? Han mÄtte skÀmta. Tid och tid, jag Àr skitsur för att vÄrtan vÀgrar försvinna och för att jag sÀkert avlagt fem besök hos kvacksalvaren vid det hÀr laget, utan nÄgon avsevÀrd förbÀttring. VÄrtan Àr exakt lika stort som för sex veckor sedan. SÄledes talade jag idag om för lÀkaren att jag tyckte det kÀndes som jag slösade bort min tid med att rÀnna dÀr; eftersom det inte blir bÀttre var vi kanske inne pÄ fel behandlingsspÄr? SÄg sÀkert precis lika sur och trumpen ut som jag kÀnde mig. SÄ hÀr i efterhand kan jag medge att jag betedde mig litegrann som en förvuxen sjuÄring, men jag Àr ju faktiskt gravid. DÄ har man rÀtt att bli sur pÄ vem som helst, framförallt sin man. Det har jag lÀst i böckerna.

Jag Àr fortfarande sur pÄ den dÀr lÀkaren. Ska definitivt sluta gÄ hos honom.

Har sĂ„na dĂ€r knasiga graviditetsknĂ€ppar nu, som gör att jag storstĂ€dar lĂ€genheten istĂ€llet för att jobba pĂ„ min bok. Fick slita mig frĂ„n dammsugaren klockan tvĂ„: nu mĂ„ste jag jobba. KĂ€nns konstigt, stĂ€dmani har ju aldrig varit mitt frĂ€msta karaktĂ€rsdrag. En sommar nĂ€r M och J och deras barn kom och hĂ€lsade pĂ„ oss pĂ„ landet tog fyra-Ă„riga E ett par steg in pĂ„ vĂ„rt köksgolv och konstaterade krasst: Mamma, deras golv Ă€r Ă€ckligt. Äckligt och Ă€ckligt, bara för att man inte plockar upp alla Ă€ppelskruttar och potatisar pĂ„ golvet. Till mitt försvar ska tillĂ€ggas att E Ă€r van vid en kliniskt ren hushĂ„llsmiljö; nĂ€r vi pluggade blev M mĂ€rkbart nervös om man stökade till för mycket, lĂ€mnade lipsyl och andra föremĂ„l i köket till exempel.
Kategori : Karins Blogg | Postad Av : admin | Kommentarer[318] | Ćterspćrning [0]
 
1
Jul 2007 Augusti 2007 Sep 2007
S M T O T F L
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Kategorier
Karins Blogg[133]
Senast
Daddy loves his work
Dorian Grays portrÀtt
I vÀntans tider och sen de dÀr första helvetiska veckorna..
JÀmstÀlldhet och baseboll-pappor
Springbreak - what break?
En mammas stilla undran
En mammas sjÀlvplÄgeri
Problemet stavas B-O-Y
Jack Bauer och whiskey i var kvinnas hand
BacillskrÀck och perfect storm
Arkiv
September 2007[9]
Augusti 2007[10]
July 2007[10]
Juni 2007[12]
Maj 2007[14]
April 2007[11]
Mars 2007[14]
Februari 2007[8]
Januari 2007[12]
December 2006[10]
November 2006[11]
Oktober 2006[13]
Användar Lista
admin[134]
Sök
Syndication
Template theme : aura
Powered by myBloggie Copyright © 2004 2006
-- myWebland --